VAD ÄR MINDFULNESS?
Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Vid mindfulnessmeditation utvecklar man färdigheter i just detta. Meditationsformen har sitt ursprung i zenbuddismen för över 2000 år sedan men har på kort tid också blivit ett viktigt inslag i hälso- och sjukvård.

Forskning visar att 8 veckors träning i mindfulnessmeditation har goda effekter både vid stressrelaterade besvär och för att förebygga återfall vid återkommande depressioner.
Träning i mindfulness handlar till stor del om att meditera. Övningarna kan hjälpa till att bli mer närvarande i nuet. Det kräver träning och tid. Ibland kan det kännas jobbigt, men det är viktigt att fortsätta sin träning. Efterhand kan det bli något man trivs med och inte vill vara utan. Det kan vara ett sätt att hitta tillbaka till sig själv och det som är viktigt i livet. För om man inte lever här och nu – när ska man då göra det?

Vi går igenom;
• Vad är Mindfulness?
• Var kommer Mindfulness ifrån?
• Varför Mindfulness – effekter?
• Forskning kring Mindfulness
• Hur kan det hjälpa mig i vardagen?
• Hur går det till – prova på övningar infällda under föreläsningen

Tid: ca 2 timmar inkl fika

Pris: 150:- Kompendium ingår inkl lätt fika

Företag: HÄLSA PÅ i Vellinge skräddarsyr föreläsningar anpassade till målgruppen. Det ingår kompendium. Kanske vill ni att vi kommer ut till er på företaget och föreläser för hela grupper. Eller ni vill skicka personal hit till HÄLSA PÅ för att vara med på föreläsningar. Mindfulness kan vara ett bra sätt att få ner stressnivån i företaget. Vi lämnar gärna en offert.

Intresseanmälan (LÄNK KOMMER)